13 september 2012

Upp-och-ner-bebis!

Idag hade vi två bebissaker inplanerade. Det första var föräldragrupp/barnmorskan på morgonen och det andra var specialistmödravården på eftermiddagen.

Hos barnmorskan kollade vi blodvärden (allt bra), mätte magen (sf, 28,5) och lyssnade på hjärtat (ca 135 när han lugnade ner sig). Barnmorskan kände även läget på bebisen tyckte att det kändes som att han låg i säte, så hon kände lite extra. Hon bad oss berätta på specialistmödravården att hon trodde att han ligger fel så att dom kunde kolla med ultraljud.

Hos läkaren på specialistmödravården började vi att prata om min oro över att vara för trång och sa att det är klart vi kan göra en bäckenmätning för det är så lite strålning så det skadar inte barnet (man gör en röntgen framifrån och en från sidan) men när jag sa att barnmorskan misstänker säte så fick vi göra ett ultraljud först innan nånting bestämdes.

Ultraljudet visade att barnmorskan hade rätt så vi fick en tid för vändningsförsök den 25/9 och om det lyckas gör vi en bäckenmätning samma dag, lyckas det inte så får vi diskutera kejsarsnitt i stället. Så nu är det bara att vänta på att se hur det går, sen har jag ca 5 veckor på mig att förbereda mig mentalt inför vad det nu blir. Just nu känner jag mig i alla fall lugnare för jag vet att jag kommer få göra en bäckenmätning om jag ska föda vaginalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar